Сръбският треньор на Левски Славиша Стоянович има ясна идея за

...
Сръбският треньор на Левски Славиша Стоянович има ясна идея за
Коментари Харесай

Славиша Стоянович пристигна с ясно предложение към Спас Русев

Сръбският треньор на Левски Славиша Стоянович има ясна концепция за договарянията със Спас Русев, научи Sportal.bg. Специалистът през днешния ден има среща със притежателя на " сините ", на която ще приказват за неговото бъдеще. Ситуацията сега е следната: Стоянович има договор с 26-кратните първенци на България до 30 юни 2019 година, а към него има уговорка с удължение за още един сезон. Той обаче към този момент устно е приел предлагането на Латвия, с цел да стане селекционер на балтийската страна. Наставникът получи предложение преди месец за тригодишен контракт от президента на латвийската футболна федерация Каспарс Горшс, който му подсигурява цялостен картбланш и независимост на работа.

Стоянович вътрешно в себе си е взел решение, че желае още веднъж да бъде селекционер (след интервала му отпред на Словения), само че също по този начин не желае да разочарова Левски. Именно заради това идва в България с концепцията, Спас Русев да бъде уверен, до края на сезона сърбинът да заема двете длъжности.

Европейските квалификации стартират през месец март, а Латвия има посещение на Македония (21 март) и Полша (24 март). Следващите мачове на националите ще са чак през юни, когато сезонът за " сините " ще бъде публично завършил. Плейофите на първата шестица свършват на 29 май, в случай че да вземем за пример столичани за трета поредна година би трябвало да играят бараж за последното място даващо право на присъединяване в Лига Европа, той ще бъде на първи юни. Националният отбор на Латвия пък играе първото си домакинство от квалификациите на 7 юни с Израел.

Именно заради това Стоянович желае да се разбере със Спас Русев да бъде пуснат през месец март за една седмица да води Латвия, а от на следващия ден да започва подготовка на " Герена " и да следва направената от него и щаба му стратегия за подготвителния лагер в Кипър. Това е най-хубавият вид и за " сините ", които няма да имат незабавна потребност да търсят нов треньор, откакто нямат подготвен вид, а също така експертът няма да остане на " Герена " без никакво предпочитание.

Sportal.bg научи, че финансовите параметри сред шестте месеца на " Георги Аспарухов ", които му остават, и трите години в Латвия, той ще получи пет път повече, в случай че се върне да работи в Североизточна Европа. Това демонстрира, че месечното му заплащане там ще е по-ниско от това в Левски. Плюсът обаче е, че му подсигурява работа за идващите 36 месеца, която е доста по-спокойна и под доста по-малко напрежение от ежедневната му такава в столичния гранд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР