Сръбският тенисист Новак Джокович призна, че е направил грешна преценка“

...
Сръбският тенисист Новак Джокович призна, че е направил грешна преценка“
Коментари Харесай

Джокович призна за грешки и невярна декларация

Сръбският тенисист Новак Джокович призна, че е направил „ неверна преценка “ и е дал изявление на френски публицист, макар че е бил с позитивен тест COVOD-19. Той удостовери още, че член на неговия екип е подал декларация с погрешно наличие във връзка с историята на пътуванията му преди да влезе в Австралия.

В статус в обществените мрежи той твърди още, че данните за неговата интензивност след диагностицирането му с ковид са „ дезинформация “.

Джокович дойде в Австралия предходната седмица за присъединяване в шампионата Аустрейлиън Оупън, само че управляващи, тъй като управляващите откриха проблем с визата му. В понеделник съд в Австралия постанови, че тенисистът би трябвало да бъде неотложно освободен от хотела, в който е арестуван, а визата му да бъде възобновена.

В обявата си Джокович изяснява, че неговият сътрудник „ откровено се извинява “ за това, че е сложил отметка в погрешно квадратчев австралийската му декларация за пътешестване. С нея той твърди, че не е пътувал на никое място 14 дни преди идването си в Австралия, макар че е бил в Испания.

Джокович написа, че „ не желал да разочарова журналиста " и по тази причина не е отменил изявлението си, само че е спазвал ограниченията за сигурност по време на диалога и е бил с маска. „ Докато се прибрах у дома след изявлението, с цел да се изолирам за нужния интервал, като се замисля, това беше неточност в преценката и одобрявам, че трябваше да отложа този ангажимент “, написа Джокович.

Проблемът с присъединяване на Джокович в откритото състезание на Австралия е обвързван със прецизните противоепидемични ограничения, настоящи в страната. Основно условие към играчите е те да са имунизирани против COVID-19. Джокович беше позволен с така наречен здравно изключение. Адвокатите чу показаха, че той е дал позитивен тест за COVID-19 на 16 декември и е имал нужните позволения да влезе в Австралия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР