Сръбският специалист Александър Янкович беше назначен за селекционер на националния

...
Сръбският специалист Александър Янкович беше назначен за селекционер на националния
Коментари Харесай

Бивш помощник в Левски поема националния отбор на Китай

Сръбският експерт Александър Янкович беше назначен за селекционер на националния тим на Китай, заяви организация Синхуа. 50-годишният експерт е добре прочут у нас от преди 20 години, когато беше помощник-треньор в Левски като част от екипа на Славолюб Муслин.

Янкович, който също по този начин е съществено обвързван с Цървена звезда, където два пъти е бил старши треньор и два пъти асистент, има като съществена задача да приготви китайците за Купата на Азия през тази година, както и за Световните квалификации през 2026 година, оповестиха от Футболната асоциация на страната.

Освен в родината си и у нас, Янкович е работил доста дълго време в Белгия, където е водил клубове като Локерен, Мехелен и Стандарт (Лиеж). От 2018 година година насам се мести съвсем за непрекъснато в Китай, където поема тима до 19 години на страната. След това води всички юношески обединения, а през предходната година застана като краткотраен треньор на мъжкия тим. 

През месец март Янкович ще има два мача с отбора – контролни срещи с Нова Зеландия. Турнирът за Купата на Азия ще се организира в интервала 6-19 юли в Катар.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР