Сръбският президент Александър Вучич заяви пред телевизия Пинк, че се

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви пред телевизия Пинк, че се
Коментари Харесай

Вучич очаква до дни разговор с Путин за доставките на газ

Сръбският президент Александър Вучич съобщи пред телевизия " Пинк ", че се надява на 25 или 26 май да беседва с президента на Русия Владимир Путин по въпроса за покупката на газ, съобщи ТАСС.

" За нас са значими три неща - най-важни са размерите, под номер две - цената, номер три - надеждността на снабдяването, с което до момента ние нямахме проблем. Първите два аспекта са основни ", посочи Вучич, като изрази вяра, че " телефонният диалог с президента на Руската федерация ще се състои в сряда или четвъртък (25 или 26 май).

Той уточни, че се е договорил с унгарския министър председател Виктор Орбан за запазване на сръбски газ в маджарски складове. " Важното е, че министър председателят на Унгария ни позволи да складираме от 300 до 500 млн. куб. метра газ ", сподели Вучич.

Той напомни, че Сърбия стартира договаряния с " Газпром " по ново дълготрайно газово съглашение и означи, че сръбската стопанска система зависи на 100 % от газ от Русия и по тази причина Белград се надява на " добра цена " на идните договаряния. Действието на настоящото съглашение за доставка на съветски въглеводороди за Сърбия изтича на 31 май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР