Сръбският президент Александър Вучич заяви на предизборен митинг на управляващата

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви на предизборен митинг на управляващата
Коментари Харесай

Вучич: Изборите не са игра, Сръбската прогресивна партия трябва да спечели по-убедително от всякога

Сръбският президент Александър Вучич съобщи на избирателен протест на ръководещата Сръбската прогресивна партия, че изборите не са игра, че страната не е играчка и партията би трябвало да завоюва по-убедително от всеки път предварителните парламентарни избори, заяви сръбската организация Фонет.

Партията се явява на предварителните парламентарни избори на 17 декември с листа, носеща името: " Александър Вучич - Сърбия не би трябвало да стопира ".

До предварителния избор се стигна след митинги на опозицията под наслов " Сърбия против насилието ", които започнаха, откакто младеж простреля девет възпитаници и охранител в учебно заведение в Белград, а ден по-късно мъж стреля по хора в село покрай сръбската столица и умъртви осем души.

Сред настояванията на протестиращите бяха държавното управление да поеме отговорност за нещастията, както и да се приключи по-нататъшното поощряване на насилието в медиите и общественото пространство.

По-късно се издигнаха претенции и за предварителни парламентарни избори, предава БНР. Освен парламентарни избори на 17 декември ще има и локални избори в самостоятелната област Войводина и в над 60 града и общини, в това число Белград.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР