Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не е прекален

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не е прекален
Коментари Харесай

Вучич не е оптимист за срещата с косовския премиер, но е готов на компромиси

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че не е прекален оптимист за утрешната среща с косовския министър председател Албин Курти в Охрид, само че също по този начин, че Сърбия е " постоянно подготвена да разисква компромисни решения ", заяви белградската организация Бета.
Прочетете още
Вучич сподели, че пътува за новия кръг от разговора с посредничеството на Европейски Съюз " без никакви послания “ и че всичко, което е имал да каже, към този момент е споделил на пратениците на Европейски Съюз и Съединени американски щати Мирослав Лайчак и Габриел Ескобар по време на неотдавнашното им посещаване в Белград.

" Нямам специфични послания, към този момент споделих всичко на Ескобар и Лайчак преди ден-два в Белград, на следващия ден ще кажа същото на (Жозеп) Борел и (Албин) Курти и това е “, сподели Вучич в отговор на въпроси на публицисти по време на обиколка на област Срем.

Той съобщи, че се надява на " заслужен диалог " на следващия ден в Охрид.

" Не знам какво чакат хората. Сърбия постоянно е подготвена да разисква компромисни решения, а дали ще има или не, не съм огромен оптимист ", сподели президентът.

Той повтори, че Съюзът на сръбските общини би трябвало да бъде образуван в сходство с четирите документа, подписани в Брюксел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР