Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е против състоянието

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е против състоянието
Коментари Харесай

Сръбският президент е против "замразен конфликт" в Косово

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че е срещу положението на " замразен спор " в Косово, тъй като тази " привидно действителна опция " оставя все по-малко шансове на Сърбия да отбрани своя суверенитет в Косово, оповестява сръбската телевизия РТС.

На среща с неправителствени организации в границите на вътрешния разговор за Косово, Вучич сподели, че сега има две действителни варианти, едната от които е опазване на положението на замразен спор и изчакване на по-добра опция в бъдеще, считана от болшинството участници във вътрешния разговор за най-реалната.

" Аз съм срещу такова решение не тъй като не обичам Сърбия или не разбирам международните трендове в световната политика, а тъй като анализирахме с някои неправителствени организации и фондове посредством държавното управление и службата за Косово какво можем да спечелим и да изгубим ", сподели Вучич, като добави, че с течение на времето Сърбия няма да завоюва нищо, а другата страна ще бъде в по-добра позиция.

Втората алтернатива съгласно президента е продължаването на разговора с Прищина, само че " единствено откакто бъде изпълнено контрактуваното ".

" Разбира се, че диалозите ще продължат, само че по какъв метод и в какъв формат, ще забележим ", сподели Вучич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР