Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е притеснен от

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е притеснен от
Коментари Харесай

Вучич: Страхувам се от неконтролираните постъпки на албанците в Косово

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че е обезпокоен от това, което могат да подхващат косовските албанци, само че акцентира, че страната няма да разреши набези над сръбския народ, нито унижение на Сърбия, съобщи Танюг.

" Това, което ме тормози, е какво вършат албанците в Косово и се опасявам от тяхната безнаказаност и неконтролирани действия, с които могат да се създадат всевъзможни чудеса ", сподели Вучич пред жители в Смедеревска паланка в границите на неговата акция " Бъдещето на Сърбия ".

Сръбският президент предизвести, че Сърбия ще се бори да опази мира, само че няма да разреши на никого да атакува сръбския народ, нито да унижава Сърбия или да се пробва да навреди на нейните национални и държавни ползи.

" За това Сърбия постоянно ще има сили ", сподели Вучич, представен от Българска телеграфна агенция.

Косовският парламент одобри в четвъртък платформа за разговора със Сърбия, предвиждаща взаимно признание на двете страни. Платформата провокира бурни реакции на формален Белград.

Сърбия и някогашната й област Косово, оповестила самостоятелност през 2008 година, водят договаряния за нормализиране на връзките си с посредничеството на Европейски Съюз. Сърбия отхвърли да продължи разговора, откакто през ноември Косово вкара 100-процентни мита за сръбски артикули.

Косово от своя страна не желае да анулира митата, преди Сърбия да признае независимостта му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР