Сръбският президент Александър Вучич заяви, че няма нищо против страната

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че няма нищо против страната
Коментари Харесай

Вучич: Не възразявам Сърбия да продава боеприпаси на Украйна с посредници

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че няма нищо срещу страната му да продава муниции на медиатори, а те да ги доставят до Украйна.

" Възможно ли е да се случва? Нямам подозрения, че може ", Вучич в изявление за " Файненшъл таймс ". " Да не го произвеждаме? Да не го продадем? " Според създателя сръбският водач е удостоверил, че познава данните от държавното управление на Съединени американски щати за изпращане на сръбски муниции посредством медиатори.

Западни дипломати, представени от изданието, в същото време изясняват, че този ход се отплаща: обръща се внимание, че Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз неотдавна поддържаха Сърбия, когато избухна напрежението в Косово. Попитан дали Белград работи, воден от желанието да завоюва утвърждението на западните столици, Вучич твърди, че се стреми да работи по " безпристрастен " метод.

Деликатен баланс

" Не съм простак. Наясно съм, че част от оръжията може да попаднат в Украйна ", продължава той. " Файненшъл таймс " показва думите на Вучич като знак, че " правилният балкански съдружник на Русия се насочва на запад ". Действително, Белград не разрушава мостовете към Москва, а шефът на разузнаването неотдавна бе там на конференция. Същевременно Белград пази териториалната целокупност на Украйна, от време на време гласоподава против Русия в Организация на обединените нации и нееднократно е давала опция за пренос на оръжие за Киев (и упорства, и в това изявление, че страната му няма да е " център за реекспорт на нещо " към Русия). Послания " за " наказания против Москва.
Границите на тази поддръжка. Западни политици и дипломати постоянно повтарят на Сърбия, че е време да избере страна. Според " Файненшъл таймс " западният звук към Белград обаче е омекнал поради комплицираните връзки с Москва.

Вучич за следващ път акцентира и че не е приказвал с съветския си сътрудник Владимир Путин към този момент над година (каза го и когато сред него и Москва. Времето, когато разговарял с Путин един път на три месеца, отминало. " Това в никакъв случай не се е случвало преди. "

 " Сръбски оръжия в Украйна ": Русия е обезпокоена
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР