Сръбският президент Александър Вучич заяви, че не е възможно Сърбия

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че не е възможно Сърбия
Коментари Харесай

Вучич не е оптимист за договор с Косово

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че не е допустимо Сърбия да одобри контракт за Косово без да има изчерпателен пакет за Сърбия.
Както пратеникът на албанската осведомителна организация МИА в Белград оповестява, базирайки се медийни изказвания, че сръбският президент е търсил гаранции за участие на Сърбия в Европейски Съюз през 2025 година, с цел да подпише контракт с Прищина, Вучич сподели, че това " и по-рано, повече 10 пъти " го е заявявал на интернационалната общественост.
" Между другото ние нямаме контракт, нямаме даже план, нито чернова, нито предложение ", посочи Вучич, добавяйки че би трябвало да получи позволение да води договарянията.
Сръбският президент сподели, че не е оптимист във връзка с контракта, само че ще направи всичко допустимо той да бъде реализиран. " Но, в случай че някой си мисли, че е вероятен контракт без цялостен пакет, който се отнася за бъдещето на Сърбия и без спомагателна икономическа помощ и трагично по-бърз напредък, дано знае, че това даже не ми минава през мозъка ", сподели Вучич.
Той прави оценка, че Сърбия е сложила своята платформа добре. " Някой ще каже, че става дума единствено за пари и несъмнено, че парите са значими, само че на първо място се работи за ползите на нашия народ в Косово, а по-късно е всичко друго, което може да осигурим. Дали това е действително? Не е, само че е невероятно да приемем контракт без изчерпателен пакет ", приключи Вучич.
Що се отнася до връзките с Черна гора, Вучич съобщи, че " отношението не постоянно е просто и има доста разлики ", само че в бъдеще Белград и Подгорица ще изградят положителни връзки. Ще поканя президента на Черна гора да посети Сърбия, посочи сръбският президент, като добави, че не желае да подлага на критика обвиняванията към медийната акция в Белград против Подгорица, само че че му е ясно също по този начин, че и в Черна гора има отрицателна медийна акция против Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР