Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ако албанците не искат

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ако албанците не искат
Коментари Харесай

Вучич: Ако не направим нещо, Сърбия ще изчезне като нация и държава


Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че в случай че албанците не желаят компромис, тогава няма да бъде реализирано решение.

"Ще продължим договарянията с албанците, с цел да се опитаме да разгадаем проблемите си, без значение че не им имам вяра. Но нямаме избор", сподели той в изключителното си послание към нацията по отношение на косовския въпрос и тежката демографска обстановка в Сърбия. Според президента това са двата основни въпроса за развиването на страната.

Според него диалогът и разговорът са най-важните, с цел да се откри компромисно решение с косоварите. „ Ако не желаят, няма да има решение на въпроса", добави той. Вучич съобщи, че идващия месец ще излезе с план на решение за косовския въпрос.

Държавният глава изнесе стряскащи данни за понижаване на раждаемостта, наблягайки, че "ако Сърбия продължи по този начин, тя ще изчезне като нация". Вучич добави, че затова държавното управление е приело ограничения и проект за тяхното използване, с цел да се усили раждаемостта. Някои от ограниченията ще влязат в действие на 1 юли, а останалите ще стартират да работят при започване на идната година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР