Сръбският президент Александър Вучич в центъра на Скопие открито се

...
Сръбският президент Александър Вучич в центъра на Скопие открито се
Коментари Харесай

Вучич: Аз съм президент на Сърбия, но не се страхувам да кажа, че македонците са най-близките ни хора

Сръбският президент Александър Вучич в центъра на Скопие намерено се включи в антиевропейската изразителност и агитация, която води до блокиране на европейската вероятност на Северна Македония.

По време на проведеното тържество по случай сръбския празник " Св. Сава ", Вучич съобщи следното: " Сърбия не желае от Северна Македония промени в Конституцията, считам това за вътрешен въпрос ".

Той означи празника в македонската столица дружно с президента на РСМ Стево Пендаровски и премиера Димитър Ковачевски, чиято оставка беше призната през вчерашния ден. На събитието участваха и представители на Република Сръбска (сръбския ентитет в Босна и Херцеговина - бел.ред.)

" Аз съм президент на Сърбия, само че не се опасявам да кажа, че македонците са най-близките ни хора. Ние нямаме по-близък народ от македонците. Казвам го намерено и ясно пред цялата сръбска и македонска общност. Не желаеме нищо от Северна Македония. Нямаме условия за нищо. Не чакаме нищо. Единственото, което бихме желали, е да изградим още по-добри и по-близки връзки ", сподели още сръбският президент в Светосавската академия, представен от БГНЕС.

Без наложителното изискване за промени в Конституцията, РСМ няма по какъв начин да продължи договарянията за участие в Европейския съюз. Те са заложени в преговорната рамка, която беше утвърдена от всички страни-членки на блока.

Александър Вучич акцентира, че " Свети Сава е нашият най-велик просветник, най-съществен разум, популярен стихотворец и най-велик нравствен човек ". Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски сподели, че задачата на сходни празници е " да напомнят предишното, с цел да обединят и приготвят общността за актуалните провокации, само че и да утвърдят единството ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР