Сръбският президент Александър Вучич ще обяви името на новия премиер

...
Сръбският президент Александър Вучич ще обяви името на новия премиер
Коментари Харесай

Вучич обявява името на новия сръбски премиер

Сръбският президент Александър Вучич ще разгласи името на новия министър председател до 48 часа, оповестява сръбският „ Телеграф “, представен от БНР. Това разгласи самият той след резултатите от съвещанието на президиума на дясната Сръбска прогресивна партия.

„ Съгласно конституцията ще разглася предлагането си в границите на 48 часа – в петък вечерта или в събота сутринта “, сподели Вучич, отбелязвайки, че президиумът е разискал две кандидатури за поста министър-председател – на предходния министър председател Ана Бърнабич и кмета на Нови Сад Милош Вучевич.

По думите на президента президиумът на партията е отказал да избере посредством гласоподаване кандидатурата на новия министър-председател, като е предложил на президента той самичък да избере новия началник на държавното управление, както е планувано в конституцията.

„ И двамата – Ана Бърнабич и Милош Вучевич – при всички случаи ще бъдат част от новото държавно управление “, акцентира президентът.

По-рано Вучич даде обещание да разгласи името на новия министър председател на партията на 19-21 август, като добави, че крайният период за сформиране на държавното управление е 2 ноември. На 18 юли Вучич разгласи края на консултациите с партиите по отношение на кандидатурата на премиера, като изясни, че сега се преглеждат 3-4 кандидатури за този пост. На 2 август министър председателят Бърнабич разгласи, че дясната Сръбска прогресивна партия стартира съвещания по отношение на кандидатурата на новия министър-председател и състава на кабинета на министрите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР