Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че страната ще закупи още

...
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че страната ще закупи още
Коментари Харесай

Вучич: Даваме €500 млн. повече от България за мощта на армията ни

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че страната ще закупи още два съветски хеликоптера от модела " Камов ", заяви БГНЕС.

" Сърбия ще продължи да усилва мощта на армията си, не с цел да нападаме някого, а с цел да може да защитим своя народ във всеки един миг ", сподели Вучич пред локалната телевизия " Пинк ". " Ние влагаме големи средства. Ние даваме даже 500 млн. евро повече за защита от България. Това нещо е доста значимо. Нашата войска би трябвало да бъде мощна. Хората би трябвало да се обединят към тази цел - да имаме мощна войска. Ще закупим два съветски противопожарни хеликоптера. Категорично това са най-хубавите хеликоптери за гасене на пожари. С тях ще може да помогнем на всички в района ", сподели още Вучич. Според него " Сърбия би трябвало да има мощна войска, с цел да не може никой в бъдеще да шантажира страната както това е станало през 1998 и 1999 година по време на срещата в Рамбуйе ".

БГНЕС напомня, че напролет на 1999 година във френското градче Рамбуйе се водиха договаряния за разрешаване на спора в Косово. Тогава сръбската делегация изпратена от Слободан Милошевич отхвърли да одобри оферти проект за разрешаване на рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР