Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че по време на форума

...
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че по време на форума
Коментари Харесай

Вучич: Без ЕС няма решение на спора между Сърбия и Косово

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че по време на форума в Албах е имал среща с косовския президент Хашим Тачи. Срещата е станала с посредничеството на австрийския канцлер Себастиан Курц и еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз Йоханес Хан.

" Надявам се да имаме опцията да продължим тези договаряния. Не мога да оповестя детайлности за тях, тъй като нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не бъде контрактувано ", сподели Вучич.

Според него " разликите сред Белград и Прищина са големи и не има вяра, че е вероятен някакъв поврат ". " Няма да бъде нито елементарно, нито просто. И двамата знаем какъв брой огромни са разликите посред ни... Не съм се оплаквал нито на Тачи, нито на който и да е ", сподели още сръбският президент.

Своя скептицизъм Вучич изясни с действителното състояние. " Работим за мира сред сърбите и албанците. Имахме ужасно доста конфликти. Казвам това и наблягам, че това е волята на сръбския народ - да реализираме дълготраен мир... Ние сме длъжни да решим казуса с албанците в интерес на двата народа и целия район. Сърбите и албанците са най-големите нации в района. Ако реализираме съглашение, макар моя скептицизъм, тъй като виждам проблемите пред които сме изправени, само че и тъй като не съм сигурен, че сръбските жители ще поддържат контракта, ще решим един проблем действителен от два века ", съобщи още сръбският президент.

Вучич даде обещание да постави всички старания, с цел да се откри решение на всички разногласия с албанците ". " Това ще бъде голяма крачка напред за целия район, само че това не може да реализираме без поддръжката на целия Европейски съюз ", акцентира Александър Вучич. /БГНЕС и РТС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР