Сръбският президент Александър Вучич откри международна конференция Двадесет години след

...
Сръбският президент Александър Вучич откри международна конференция Двадесет години след
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия може да прости, но не може да забрави агресията на НАТО

Сръбският президент Александър Вучич откри интернационална конференция " Двадесет години след бомбардировките на Югославия - уроци за европейската сигурност през 21 век ", оповестява ТАСС.

" Можем да извиним, само че не можем да забравим експанзията на НАТО, желаеме положителни връзки с НАТО, само че не желаеме да се причисляваме към НАТО, " сподели Вучич.

" Според статистиката захарта през последните десетилетия е умъртвила повече хора, в сравнение с барутът. В Сърбия обстановката е друга, дълго няма да бъдем страна с такава статистика. Емоциите не могат да бъдат избегнати, когато си спомните какъв брой деца починаха. Но това не значи, че не би трябвало да проучваме с здравомислещ разум всичко, което се случи ", изясни президентът.

Според него, през 1999 година експанзията против Югославия е била от изгода за доста играчи както в американската администрация, по този начин и в НАТО. " Сега светът се е трансформирал от биполярен на многополюсен, само че Мартин Лутер е прав, когато споделя, че насилието може да донесе единствено къса победа ", добавя той.

Вучич разяснява, че " вековните основи на спора не са изчезнали, в този момент имаме несъмнено гето за сърбите и за албанците. Страхувам се, че тази обстановка ще продължи, до момента в който сърбите и албанците не схванат, че би трябвало да вземат решение личното си бъдеще. "

Сръбският президент добави, че никакъв напън върху Сърбия няма да я принуди да изостави ползите си. " Ако някой мисли, че може да се притисне Сърбия, с цел да се откаже от своите ползи, то споделям ви, че подобен напън не съществува. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР