Сръбският президент Александър Вучич обяви разоръжаване на Сърбия“. По думите

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви разоръжаване на Сърбия“. По думите
Коментари Харесай

Вучич обяви „разоръжаване на Сърбия“

Сръбският президент Александър Вучич разгласи „ разоръжаване на Сърбия “. По думите му страната ще остане с 30-40 000 единици оръжие, а наказванията за владеене на противозаконни оръжия ще бъдат доста високи.

Затягането на ограниченията идва след всеобщите убийства в последните два дни. Първото бе в учебно заведение, където 13-годишен възпитаник умъртви 9 души – 7 девойки, едно момче и охранител, и рани още 7 души. Второто бе в региона на Младеновац, където млад мъж откри разхвърлян огън в три села, като умъртви 8 души и рани още 14.

Вучич съпостави обстановката в Сърбия с атентатите от 11 септември в Съединени американски щати и с всеобщите убийства в Крайстчърч. Затова с изключение на разоръжаване, Вучич разгласи 2-годишен мораториум за разрешителни за нови оръжия и служител на реда във всяко учебно заведение.

За нелегално оръжие, което може да получи позволение, се планува от 1 до 8 години затвор, за такова, което не може, като автомат „ Калашников “ – от 2 до 12 години. За бомби и гранати наказването е до 15 години, като минималното е 5 години отнемане от независимост. Предвижда се и нарастване на наказванията за носене на рискови предмети като ножове и друго хладно оръжие.

" Това е нахлуване против цялата наша страна и всеки жител го усеща. След убийството на тези деца всички сме шокирани. И тези от нас, чиято работа е да сме трезви, рационални, виновни и съществени, вървим като зомбита към този момент 24 часа и сме в неразбиране ", съобщи Вучич.

По думите му ще бъдат назначени 1200 служители на реда в идващите шест месеца и ще бъдат трансферирани още 1000 чиновници в учебните заведения.

" В Белград има 3331 учебни заведения, по тази причина ще има и 3331 служители на реда, които да стоят на пост в тях. Със сигурност ще станат и повече, с цел да могат да се сменят, да почиват и така нататък Искаме да осигурим успокоение на нашите деца и родителите ", акцентира Вучич.

За втората пукотевица сръбският президент съобщи, че е била терористична офанзива, при която специфичните елементи са имали задача да арестуват и обезвреждат терорист. Вучич бе безапелационен, че злодеят е бил задържан и в никакъв случай повече няма да види бял свят, тъй като няма да излезе от пандиза.

Той сподели още, че държавното управление ще одобри умозаключение, с което да подреди на Министерство на вътрешните работи незабавно за приготви промени в закона за боеприпасите, който ще затегне изискванията за носене на оръжие. Вучич разгласи, че ще последва разоръжаване на Сърбия и ще бъдат направени такива инспекции, след които страната ще остане с 30-40 000 единици оръжие.

„ Ще разоръжим изпълни Сърбия. Наказанията за владеене на противозаконни оръжия ще бъдат доста високи, тъй че дано да забележим по какъв начин може да извършите нещо като това, което се случи вчеря “, съобщи Вучич, добавяйки, че ще бъдат затегнати и изискванията за потребление на ловно оръжие.

Предвиждат се 6-месечни и едногодишни инспекции, в това число лекарски, психиатрични и психически прегледи. И когато съответните служби кажат, в период от 48 часа, наложителен тест за психоактивни вещества.

Междувременно още един случай със пукотевица в Сърбия, при която след изстрел с въздушна пушка 18-годишно момче бе ранено в гърдите от собствен другар. Инцидентът е станал в дома на ранения юноша. Установено било, че момчето инцидентно дръпнало спусъка и произвело изстрел. Състоянието на простреляния е устойчиво. Той е бил приет в болница и опериран в болница в Ниш.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР