Сръбският президент Александър Вучич обяви днес, че Сърбия ще поиска

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви днес, че Сърбия ще поиска
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Косово

Сръбският президент Александър Вучич разгласи през днешния ден, че Сърбия ще изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка със обстановката в Косово, оповестява.

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели, че през днешния ден всички сръбски анклави са били атакувани от косовската полиция за по-нататъшно етническо пречистване на сърбите и това идва, както той показва, след решението на ЦБК да отстрани динара през Косово.

В обръщението си към жителите в Двореца на Сърбия Вучич посочи, че решението за унищожаване на динара не е решение на специфична институция, а е взето по самодейност на косовския министър председател Албин Курти.

„ Те нахлуха в здравния център в Осоян, затвориха го. Те са пред аптеката, тормозят хората, ровят из нещата. Всички сръбски анклави в Метохия бяха атакувани и след решение, което няма нищо общо с формалното решение на CBK, всъщност е решението на Албийн Курти динарът да бъде отстранен “, сподели Вучич.

Президентът сподели, че след 1999 година, от първото Брюкселско съглашение до правилата, които бяха подписани през 2019 година, в края на краищата и във всеки от тези актове най-важната норма е правото на Република Сърбия да финансира избрани действия, опазване на здравето, обучение и пенсии за сръбското население в Косово и Метохия.

„ Албанците в никакъв случай не са желали да вземат участие във образуването на Съюз на сръбските общини, само че това право в никакъв случай не е било поставяно под въпрос. Курти взе самодейно решение със следната цел. Това е етническо пречистване на сръбското население от територията на Косово и Метохия и съзнателно подчиняване на сърбите с непоносими условия на живот.Те не могат да се успокоят и да схванат, че разговорът е значим и ние имаме разговор, тъй като Косово не е интернационално правно приета страна.Иначе нямаше да имаме разговор.Курти непрекъснато звъни и чака поддръжка на интернационалните сили, а те като сякаш самостоятелна страна имат право да го крадат и ние имаме право на разговор, което би трябвало “, съобщи Вучич.

„ Това е етническо пречистване на сръбското население от територията на Косово и Метохия и умишленото подчиняване на сърбите с непоносими условия на живот “, добави Вучич.

Той добави, че има вяра, че западните сътрудници ще се опитат да се борят за главните права на сръбското население.

" Косово не е член на Европейски Съюз, от 2002 година те едностранно одобриха еврото като своя валута. То не е законно платежно средство в Косово. Дори на уеб страницата на Европейски Съюз го написа че Косово употребява еврото като де факто валута, тъй като няма съглашение с Европейски Съюз “, съобщи Вучич.

Президентът посочи, че когато Прищина споделя, че " Националната банка беседва с тяхната Народна банка ", те в действителност желаят самопризнание и, както той уточни, няма да го получат.

„ Те го желаят още веднъж, с цел да признаят или да дадат някаква легитимност на без значение Косово “, сподели Вучич, като акцентира, че Прищина продължава с всички насилствени способи, с цел да прогва сръбския народ от Косово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР