Сръбският президент Александър Вучич обяви, че връща спорен закон за

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви, че връща спорен закон за
Коментари Харесай

Вучич върна на парламента закона, изкарал хиляди по улиците на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич разгласи, че връща противоречив закон за отчуждаване на земи на Народното събрание.

Това бе обявено на изключително - изтеглено с ден по-рано от предстоящото - съвещание на кабинета, против текста, който съгласно критици е обвързван с плана за рандеман на литий на минния колос " Рио Тинто ".

Само допреди седмица Вучич макар заканите на цивилен организации, че ще излязат на митинг. Демонстрациите, които се състояха преди дни за втора поредна събота, получиха поддръжка на опозиционни политици няколко месеца преди предстоящите напролет постоянни президентски и изключителни парламентарни избори.

Според кабинета, който отхвърля законът да е обвързван по какъвто и да било метод с " Рио Тинто ", са нужни още съвещания и промени в закона, към които да имат принос и професионални сдружения и цивилен организации.

Предложени са и промени в, също свързван от критици на Вучич с плана и също привлякъл гнева на протестиращите. За текста се чуха опасения, че би улеснил постигането на стремежи от властта излаз, в случай че се организира допитване дали Сърбия да се ангажира със противоречивия план за литий в западната част на страната, каквото държавното управление дава обещание.

Повече за плана на " Рио Тинто ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР