Сръбският президент Александър Вучич каза, че днес в Давос, където

...
Сръбският президент Александър Вучич каза, че днес в Давос, където
Коментари Харесай

Вучич: Имах важни срещи и искрени разговори в Давос

Сръбският президент Александър Вучич сподели, че през днешния ден в Давос, където се организира годишната среща на Световния стопански конгрес, е имал ползотворни срещи с европейски и международни водачи, като добави, че е приказвал намерено и откровено по проблемите, съобщи Танюг.

Той е разискал с черногорския министър председател Дритан Абазович районното съдействие, показва телевизия Ен1.

Това е първата им среща, откогато Абазович е министър председател.

Отлична опция за разискване на двустранни въпроси с Дритан Абазович на Световния стопански конгрес, както и да го поканя да се причисли към нас в самодейността " Отворени Балкани " в Охрид, написа в Инстаграм Вучич.

Срещата е планувана за 7-8 юни в Северна Македония.

Абазович пък написа в Туитър профила си, че Черна гора влага оптимални старания за поощряване на районното съдействие, помиряването и по-добрите стопански връзки.

" Отношенията със Сърбия са приоритет – готови сме за интензивно съдействие във всички области от съвместен интерес “, уточни Абазович след срещата с Вучич.

По мотив срещата си с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, Вучич написан в Инстаграм: " От Белград през Брюксел до Давос – постоянно е огромно наслаждение да се видя с Кириакос Мицотакис. "

Сръбският президент беседва и с президента на Експортно-импортна банка (EXIM) Рита Джо Луис за финансирането на значими планове в Сърбия, изключително в региона на енергетиката.

Той оцени срещата си с хърватския министър председател Андрей Пленкович като " доста къса. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР