Сръбският президент Александър Вучич изрази днес увереност, че след искрите,

...
Сръбският президент Александър Вучич изрази днес увереност, че след искрите,
Коментари Харесай

Сръбският президент видя недоразумение в ”искрите” Борисов-Дачич

Сръбският президент Александър Вучич изрази през днешния ден убеденост, че след ”искрите ”, които се появиха сред Сърбия и България, двете страни доста бързо ще се върнат на пътя на отличните връзки и той персонално ще се погрижи за това, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.
Вучич напомни, че България е признала независимостта на Косово и в това е разликата сред двете страни, а за всичко останало счита, че те имат положителни връзки, които ще продължат да построяват. " Смятам това за малко, преходно неразбирателство ", акцентира Вучич.

Той сподели, че идната седмица ще беседва с българския президент Румен Радев и с премира Бойко Борисов. Президентът напомни, че в Сърбия живее българско малцинство, което би трябвало да се усеща там вкъщи си и " не трябва да страда поради такива различия ".

" Лично ще се постарая в най-скоро време, в случай че българският президент и министър председател одобряват това, да върнем връзките си на равнището на отличните връзки ", сподели Вучич.

Припомняме, че изострен коментар на външния министър Ивица Дачич във връзка изявление на българския министър председател Бойко Борисов за Косово и Европейски Съюз докара до приучване на диалог на сръбския дипломат в българското външно министерство и на представител на българското посолство в сръбското външно министерство. На конференция в Познан, Бойко Борисов сподели, че бъдещият висш представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, чиято страна не признава Косово, би трябвало да пази не националния си интерес, а интереса на целия съюз. Това изявление провокира остра реакция на Ивица Дачич, който съобщи, че позицията на Европейския съюз не е, че Косово е без значение, и българският министър председател Бойко Борисов, който твърди, че е, би трябвало да се преценява с това.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР