Сръбският президент Александър Вучич изпрати писмо до американския си колега

...
Сръбският президент Александър Вучич изпрати писмо до американския си колега
Коментари Харесай

Сръбският президент покани Тръмп в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич изпрати писмо до американския си сътрудник Доналд Тръмп, търсейки поддръжка за намирането на трайно и стабилно решение за Косово, като го предложения да посети Сърбия, написа порталът Плусинфо, представен от БГНЕС.
Както оповестиха от кабинета на Вучич, той благодарил на Тръмп за поддръжката, която Съединени американски щати оказват за европейския път на Сърбия, изключително в напъните за опазване на мира и стабилността в района на Западните Балкани.
" С вашето писмо от 14 декември още веднъж подчертахте желанието на Съединени американски щати да оказват помощ в разговора сред Белград и Прищина, с цел да се откри решение на вековния проблем за Косово ", написа Вучич в писмото.
" Ние сме отдадени на разговора и подхождаме към него самоуверено и реалистично, като мислим за бъдещето на всички нас в района на Западните Балкани. Изпълнихме всички отговорности на Брюкселското съглашение. Сърбия обаче не може да реши единствено този сложен проблем ", продължава Вучич.
В писмото се показва още: " Независимо от нашата воля и разбиране, митата на Прищина за артикули от Сърбия са тежест и непреодолима спънка за продължаването на разговора. "
" Те освен вредят на сръбската стопанска система, само че и затормозяват живота на сърбите в Косово, чиито права би трябвало да браним и пазиме. Повтарям още един път: сега, в който Прищина анулира тази неразумна и нездравословна мярка, ние сме подготвени да продължим разговора в търсене на трайно и стабилно решение ", написа в писмото.
В края му Вучич акцентира другарските връзки със Съединените щати, отправяйки покана към президента на Съединени американски щати да посети Сърбия " като първият американски президент за съвсем 40 години ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР