Сръбският президент Александър Вучич е в Будапеща, където участва в

...
Сръбският президент Александър Вучич е в Будапеща, където участва в
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще се приведе в съответствие с визовата политика на Европейския съюз до края на годината

Сръбският президент Александър Вучич е в Будапеща, където взе участие в тристранната среща на върха на Унгария, Сърбия и Австрия, и след срещата сподели, че са разискали всички значими и сложни въпроси, пред които сме изправени, в това число енергийната и финансовата обстановка, оповестява.

" Всички сме под напън. Всички знаем какъв брой мъчно ще бъде да преодолеем есента, зимата и пролетта. Мисля, че идната зима ще бъде още по-лоша ", сподели Вучич.

Според него Сърбия е характерен случай, тъй като имаме нарастване на идването на бежанци, които идват освен от Израел, Пакистан и други страни, само че и от Русия и Украйна.

„ Това не е малко задължение за дребна страна. Говорихме за миграцията и желая да осведомявам всички, че Сърбия ще се приведе в сходство с визовата политика на Европейския съюз до края на годината. Сърбия няма да може да бъде употребена като входяща страна. Хората в Белград не знаят с какъв брой проблеми се оправя нашата полиция и в този момент взехме решение да помогнем на Австрия, Унгария и Сърбия, като работим дружно “, добави Вучич.

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели, че не са удовлетворени от обстановката с мигрантите, само че уточни, че унгарските и сръбските граничари също се борят за попречване на незаконната миграция.

„ Можем единствено да хвалим, само че все пак обстановката става все по-тежка. Вниманието е ориентирано към нея. От една страна е руско-украинската война, тематиката за енергийните източници и глобите. Няма задоволително фокусирано внимание върху миграция. Сега направихме опит да се надигнем пред тази обстановка и по тази причина организирахме срещата. Имаме две обстановки, доста бежанци пристигнаха по време на войната и южната ни граница също е под блокада, където имаше доста опити на незаконната миграция. Защитаваме цяла Европа, Унгария извършва отговорностите си. И за всички нас, които сме тук, задачата е да свалим отбранителната граница допустимо най-ниско. Уточнихме желанията си и идната ни среща е в Белград, където ще се срещнат отраслови министри. Там ще уточним всички наши задания. Третата среща ще бъде във Виена ", добави Орбан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР