Сръбският премиер и бъдещ президент Александър Вучич нарече срамно оповестяването

...
Сръбският премиер и бъдещ президент Александър Вучич нарече срамно оповестяването
Коментари Харесай

Вучич призна за сръбската намеса в Македония и обвини...западните служби

Сръбският министър председател и предстоящ президент Александър Вучич назова " срамно " оповестението на диалозите на сръбските сътрудници в Скопие и неговият народен представител Мирослав Лазански, които са организирали огромна пропагандна акция в интерес на Никола Груевски и съветските ползи на Балканите. " Много е срамно, че в Македония разкриха разпечатките от подслушваните диалози на водача на сръбската партия /Иван Стоилкович, бел.ред./, на дипломата от посолството ни /Горан Живалйевич, сътрудник от БИА, бел.ред./ и журналиста от Белград /Мирослав Лазански, който е и народен представител от партията на премиера, бел.ред./...Това бе направено от една западна работа ", сподели Вучич. Той се възмути от обстоятелството, че " медии популяризират разпечатки от подслушвани диалози " и се похвали, че " откогато той е министър председател това нещо не се случва в Сърбия ".

" Подслушваните диалози в Сърбия не се пускат в медиите през последните години, най-малко след 2012г. /когато той идва на власт, бел.ред./. Разбира се, че има подслушвани диалози, според закона, само че не и в медиите. Отговорните страни се държат отговорно ", сподели още Вучич пред телевизия " Пинк ". Вучич се оплака, че през последните дни държавната телевизия РТС като съществена новина популяризира в продължение на пет минути новината, че Македония гони сръбски шпиони.

БГНЕС напомня, че сръбското проверяващо издание " Крик " през вчерашния ден разкри по какъв начин един от най-доверените депутати на Вучич Мирослав Лазански, дружно със сръбските спецслужби - БИА, е началник на медийната агитация в интерес на някогашния македонски министър председател Груевски, както и на съветските ползи в района. Изданието се базира на документи от македонското контраразузнаване. В " македонския сюжет " вземат участие още и служителят на сръбското посолство в Скопие Горан Живалйевич и водачът на сръбската партия в Македония Иван Стоилкович. За триумфа на акцията Лазански е изпратен в Македония персонално да координира пропагандната акция. Стоилкович персонално е диктувал тематиките и тезите за " анализите на Лазански в проправителствение сръбски вестник " Политика ". Живалйевич провокира голямо напрежение сред двете страни заради влизането в Народното събрание по време на " Кървавия четвъртък " на 27-ми април, когато се стигна до побой над депутати, публицисти, в това число и на водача Зоран Заев, бъдещият министър председател на Република Македония. Живалйевич нахлу в Народното събрание с първата група демонстанти и си направи " селфи " с тях.

Горан Живалйевич е някогашен заместник-директор на БИА, а от 10 години насам работи като посланик и консултант в сръбското посолство в Скопие. Целта на акцията е била да се поддържа съветската политика и Груевски, само че и да се води борба против участието на Македония в НАТО, се споделя в следствието. От документите излиза наяве, че цялата интервенция е била водена персонално от Горан Живалйевич, който е свързал Лазански и Стоилкович и е координирал всички техни дейности, в това число и изявленията в медиите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР