Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че предизвикателствата, пред които е

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че предизвикателствата, пред които е
Коментари Харесай

Бърнабич: Сърбия е изправена пред ужасни предизвикателства

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи, че " провокациите, пред които е изправена Сърбия през днешния ден, са ужасни, ние живеем в най-трудното време след предходните две десетилетия, от 1999 година насам, когато в тази ситуация със Сърбия, правилата на устава на Организацията на Обединените народи бяха брутално потъпкани “, заяви организация Бета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Погазването на устава на Организация на обединените нации и правилата на интернационалното право в тази ситуация със Сърбия, още тогава бе изцяло ясно за всеки, отвори кутията на Пандора, а изборното пояснение на правилата на интернационалното право докара света до мястото, където сме през днешния ден “, сподели Бърнабич по време на отбелязване на Деня за възпоменание на жертвите сърби, роми и евреи в мемориален парк в Белград. Тя акцентира, че " по тази причина натискът, който Сърбия търпи през днешния ден, е правопропорционален на степента на двуличие на великите сили, които ни притискат ".

Бърнабич съобщи, че " съвестта на Сърбия е спокойна, тъй като не заплашва никого, ние съблюдаваме правилата на интернационалното право и не ги тълкуваме за всеки обособен случай, нямаме двойни стандарти ".

Ние не гледаме в задните дворове на другите, не работим зад тила на никого и оказваме помощ на всички, на които можем. Ние сме ангажирани с мира и районното съдействие, за което най-добре свидетелства самодейността " Отворени Балкани “, акцентира Бърнабич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР