Сръбският премиер Ана Бърнабич отговори на критиките към Белград от

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич отговори на критиките към Белград от
Коментари Харесай

Премиерът на Сърбия: Аналена Бербок достигна зашеметяващо ниво на абсурда

Сръбският министър председател Ана Бърнабич отговори на рецензиите към Белград от страна на немския външен министър Аналена Бербок с догатката, че тя е достигнала " зашеметяващо равнище на парадокс ", предава белградският всекидневник " Новости “.

Бербок осъди " неотдавнашната изразителност " на Белград в неделя, като дефинира предлагането за изпращане на сръбски сили в Косово като " изцяло недопустимо ".

Бърнабич напомни в Туитър, че външните министри на страните от Г-7 в майското официално съобщение са призовали за съблюдаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при решаването на " всеки проблем или рецесия в света (Либия, Сирия, Йемен, Сомалия и т.н.) ".

" Сега, изненадващо, немското външно министерство непосредствено декларира, че Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която постановява, че Сърбия има право да изиска връщането на избран брой от нейните сили за сигурност в Косово, би трябвало да бъде пренебрегната, защото това е " недопустимо “, написа Бърнабич.

Тя се чуди " въз основа на какви критерии " се взема решение коя резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да се съблюдава и коя да се пренебрегва. " Зашеметяващо равнище на парадокс “, добави сръбският министър председател.

Според известията в сръбските медии, в неделя членове на специфичната част на косовското вътрешно министерство нахлуха и окупираха оборудване на язовир Газивода, откъдето са свалили сръбските флагове и са изгонили сръбски надзирател. Става въпрос за главният източник на вода и акумуллация на водноелектрическата централа, ситуирана там. По-голямата част от езерото се намира в най-вече сръбската община Зубин Поток, както и три други региона в северната част на Косово.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР