Сръбският портал Nova.rs съобщи, че техен журналист е бил ранен

...
Сръбският портал Nova.rs съобщи, че техен журналист е бил ранен
Коментари Харесай

Бой в Белград заради Европрайд: Монах нападна оператор

Сръбският портал " Nova.rs " заяви, че техен публицист е бил ранен от съперниците на провеждането на " Европрайда 2022 ". Инцидентът се случи, откакто съперниците се пробваха да пробият полицейския кордон пред постройката на Народното събрание, откъдето би трябвало да тръгне шествието на " Европрайд 2022 " и да стигне до Народното събрание.

На бул. " Освобождение " съперниците против провеждането на " Европрайда " влязоха в конфликти с полицията, която употребява сълзотворен газ и димни бомби. Групи от съперници се събираха от сутринта в центъра на столицата.

По-рано в Белград имаше конфликти сред съперниците и полицията и бяха арестувани десетки хора, в това число монахът Антоний, който удари с бутилка в корема оператора на H1. За нападението е подаден сигнал в полицията. " Европрайд 2022 " беше неразрешен от сръбските управляващи, само че през днешния ден беше реализирано съглашение за провеждането му.

Европейската асоциация на уредниците на прайда (EPOA) разгласи в събота, че след няколко седмици натоварен интернационален напън премиерката Ана Бърнабич е разрешила провеждането на " Европрайда 2022 " в Сърбия. Тя оповестила, че може да подсигурява сигурността по улиците на Белград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР