Сръбският орган за защита на конкуренция заяви, че е одобрил

...
Сръбският орган за защита на конкуренция заяви, че е одобрил
Коментари Харесай

Регулаторът на Сърбия одобри придобиването на компания за здравословни храни от американски био гигант

Сръбският орган за отбрана на конкуренция съобщи, че е одобрил придобиването на Victoria Group - компанията майка на доставчика на не-ГМО соеви артикули Sojaprotein, от американския колос за търговия с храни Archer Daniels Midland (ADM).

Сделката няма да докара до хоризонтално припокриване на действия, нито до отвесни резултати върху пазара, се споделя в известие на Комисията за защита на конкуренцията, оповестено на нейния уеб страница и представено от SeeNews.

ADM възнамерява да реализира договорката посредством основаната в Нидерландия дъщерна компания Archer Daniels Midland Europе.
 Световният водач при производството на растително месо Beyond Meat с възходящи загуби
Най-големият производител на растително месо в света с възходящи загуби

От началото на тази година, пазарната капитализацията на компанията се е свила с 25%

Victoria Group е благосъстоятелност на основаната в Белград капиталова компания MK Group. През юли ADM съобщи, че е подписала договорка за придобиване на Sojaprotein в устрема си да усъвършенства своята световна различна протеинова платформа. Финансовите елементи на договорката, която зависеше от регулаторните утвърждения, останаха неразкрити.

Sojaprotein предлага не-ГМО растителни протеинови съставки за световни клиенти в сегментите на различно месо, сладкарските произведения, протеиновите барчета и фармацевтични артикули. Компанията е основана през 1977-а година и продава продуктите си в 65 страни. Фирмата осъществя доходи от над $100 милиона през 2020-а година.
 Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на различно месо
Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на различно месо

Целта е нарастване на продажбите до 100 милиона евро през идващите 5 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР