Сръбският народ е опрян до стената и затова ще поискам

...
Сръбският народ е опрян до стената и затова ще поискам
Коментари Харесай

Сърбия иска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради Косово


" " Сръбският народ е опрян до стената и по тази причина ще желая незабавен диалог с ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг, където и да е в света, с цел да проведем финални договаряния и да очертаем обстановката, да кажем какво можем да създадем - и това, което към този момент не можем да създадем ", добави президентът.

Същевременно министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич сподели, че изказването на английския народен представител и ръководител на комисията по външна политика на английския парламент Алиша Кърнс, че Сръбската православна черква взе участие в контрабандата на оръжия от Сърбия към Косово, е част от пропагандната война, която се води против Белград и цели да изгони Сръбската православна черква от Косово.

" Това е нов метод за разширение на обвиняванията (по адрес на сърбите), които не престават от години, и повече от 10 години се повтаря, че Северно Косово е криминализирано, а в този момент е включена и Сръбската православна черква. Тя е една от пречките за тях, тъй като Сръбската православна черква е доста значима за оцеляването на нашия народ и е належащо тя да бъде разпозната с нарушителите ", сподели Дачич пред телевизия Пинк.

Британският народен представител Алиша Кърнс предизвести тази седмица, че контрабандно се придвижват оръжия от Сърбия в коли за спешна помощ до православни църкви в Косово. В дебата, извършен във вторник в английския парламент, тя сподели, че КейФОР е наясно с това.

Дачич добави, че такова обвиняване е част от обща офанзива против Сърбия и сръбския народ и че незабавно след публикуването му е имало реакция и е поискано пояснение от външното министерство на Англия.

" Не получихме писмен отговор, а устно ни беше казано, че това не е формалната политика на английското държавно управление и че Кърнс не може да приказва от името на държавното управление, а английското държавно управление няма съответни доказателства за казаното от нея ", уточни още той.

Дачич акцентира, че мироопазващите сили на НАТО в Косово оповестиха през вчерашния ден, че нямат доказателства за изнесените от Кърнс изказвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР