Сръбският нападател на Фиорентина Лука Йович обясни решението си да

...
Сръбският нападател на Фиорентина Лука Йович обясни решението си да
Коментари Харесай

Йович: Отидох прекалено рано в Реал, направих голям компромис за Фиорентина

Сръбският нападател на Фиорентина Лука Йович изясни решението си да напусне Реал Мадрид през лятото и да се насочи към италианския клуб. 

24-годишният сега Йович проби на европейската сцена през сезон 2017/2018 с екипа на немския Айнтрахт Франкфурт, когато той осъществя 8 гола в 22 мача. През идващия сезон той усили головата си сметка на 27 попадения в 48 срещи, трансформирайки се в един от обещаващите млади гении на Стария континент. 

Футболистът се причисли към Реал Мадрид през лятото на 2019 година, само че не съумя да се наложи в състава. Йович означи единствено 3 гола за 51 дуела. Въпреки, че бе закупен за 60 милиона евро, сръбският национал напусна Реал със свободен трансфер по-рано тази година и подписа двегодишен контракт с Фиорентина. 

„ Взех решението откакто обмислих добре обстановката. Периодът в Реал Мадрид беше страховит опит за мен. Горд съм, че бях част от най-големият клуб в света. Все отново считам, че прекомерно рано отидох в Реал. В началото нямах и шанс, тъй като стартира пандемията от ковид, а след това имах и травми “, разяснява Лука Йович пред босненската телевизия ATV. „ Имах предложения и от по-големи тимове, само че взех решение да дойда във Фиорентина. Направих огромен финансов компромис, приемайки предлагането точно на този клуб “, съобщи още Йович. 

„ Мисля, че във Фиорентина имам нужното, с цел да се върна още веднъж към предходната си форма “, добави нападателят. Лука Йович записа 6 попадения в 18 мача във всички шампионати с екипа на отбора от Флоренция от началото на сезона.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР