Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич се възмути от

...
Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич се възмути от
Коментари Харесай

Дачич: Щом няма сърби в България, няма да има и българи в Сърбия!

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич се възмути от отхвърли на България да " признае съществуването на сръбско национално малцинство " у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В утринния блок " Ново ютро " Дачич, който се сочи като най-близкият политик до сръбския президент Александър Вучич се разгневи и от обстоятелството, че " България не признава националните малцинства ".

" България не признава националните малцинства, само че пък за сметка на това, толкоз доста стачкува за неприятното състояние на българите в Сърбия. А това към този момент в действителност е... Но, когато ние им споделяме, а сърбите в България, тогава те дават отговор: няма сърби в България. А, това значи ние да кажем няма българи в Сърбия. Тогава няма проблеми и с българско национално малцинство ", сподели Дачич, който бе дясна ръка на някогашния сръбски деспот Слободан Милошевич и негов формален представител.

Според Дачич " на всички места, където има разнообразни етноси, има войни, спорове и рецесии ".

Това не е първа брутална провокация във връзка с България от страна на Дачич. В началото на месец януари 2020 година пред държавната телевизия Дачич по време на коментар на връзките с Черна гора той внезапно с голяма експанзия съобщи следното: " За какви вътрешни работи през днешния ден се приказва в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са единствено 0.26 на 100 от популацията ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет слага въпроса за правата на българското национално малцинство? "

БГНЕС напомня, че единствено за няколко десетилетия българското малцинство в Западните околности безусловно бе унищожено. От над 120 000 души преди, сега то наброява към 20 000, и живее в цялостна бедност. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР