Сръбският исторически оператор Telekom Сърбия вероятно няма да бъде продаден

...
Сръбският исторически оператор Telekom Сърбия вероятно няма да бъде продаден
Коментари Харесай

Telekom Сърбия няма да се продава




Сръбският исторически оператор Telekom Сърбия евентуално няма да бъде продаден тази година, съобщи сръбския министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич.

Цитиран от изданието Novosti, той счита, към телекома има сериозен интерес от разнообрани фондове и компании. Всичко зависи от офертите, само че също е предмент на бизнес решения на Telekom Сърбия, счита той.

Ляич счита, че скорошните придобивки на телекома са реакция на пазарните трендове. „ Ако те не бяха направени, приходите на телекома можеше да спаднат и това да докара до понижаване на пазарната й стойност “, сподели той.

Според Ляич продажбата на активите на Telenor на PPF Group ще бъдат от изгода за крайните консуматори, които ще получат по-качествени услуги на по-ниски цени. Освен това ще бъдат засилени вложенията в инфраструктура и развиване на оптичните мрежи в Сърбия.

Говорейки за премахването на роуминга той счита, че е значимо „ Европейската комисия първо да реализира съглашение по отношение на районния роуминг, тъй като на идната среща на високо ниво по цифрови технологии, която ще се организира в Белград, се възнамерява сключване на съглашението за районен роуминг.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР