Сръбският футболен гранд Цървена звезда ще посрещне Лудогорец в четвъртия

...
Сръбският футболен гранд Цървена звезда ще посрещне Лудогорец в четвъртия
Коментари Харесай

Чеферин няма да гледа "Лудогорец" заради камъка от феновете на "Звезда"

Сръбският футболен гранд " Цървена звезда " ще посрещне " Лудогорец " в четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа пред празни трибуни и без един от декларираните значими посетители. Сръбските медии оповестяват, че на срещата е трябвало да участва президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Мачът е на 25 ноември и ще може да го гледате директно по bTV Action от 19:00 ч.

Заради случаите след загубата от " Мидтиланд " и хвърленият камък от трибуните, който беше предопределен да съдийската бригада, само че нарани помощник-треньорът на " Звезда " Федерико Панончини, отборът беше осъден с мач без аудитория и санкция от 45 000 евро.

Според медиите в западната ни съседка, Чеферин е бил поканен от управлението на " Цървена звезда " на мача, с цел да бъде извършен диалог за финансиране от страна на УЕФА на реконструкцията на стадион " Райко Митич " ( " Мала Маракана " ) в Белград. След дейностите на почитателите, разискването на тези проекти ще би трябвало да изчака.

Снимка: Getty Images

" Чеферин се познава с доста хора от " Звезда ", другар е на треньора Деян Станкович, както и на генералния шеф Звездан Терзич. Словенецът постоянно посещава интернационалните мачове, само че не е бил на " Маракана ". Трябваше да пристигна за мача с " Лудогорец ", а по-късно да приказва с управлението за реконструкцията. " Звезда " към този момент има план-проект, само че от клуба желаеха да срещнат с него персонално Чеферин и по този метод да си обезпечат и помощ с финансирането ", споделя източник на " Информер ".

" След наказването няма да наподобява добре, в случай че Чеферин бъде посетител на мача. Ръководството ще търси друга опция с цел да му показа плана ", добави той.

За реорганизация на издигнатия през 60-те години на ХХ век стадион се приказва от известно време. Той е бил подлаган на частични поправки в последните години, само че в този момент от клуба желаят да го модернизират изцяло. Съществуваше и концепция стадионът на " Звезда " да бъде изместен отвън града. В момента той се намира в един от най-елитните централни квартали на Белград, а единствено на 10 минути пешком е оборудването на огромния локален противник на " червено-белите " - " Партизан ".

На мача сред " Цървена звезда " и " Лудогорец " по трибуните ще участват единствено деца до 14 години. От клуба действаха по същия метод и при започване на сезона в Лига Европа, когато изтърпяваха наказване поради расистки обиди.

Гледайте " Цървена звезда " - " Лудогорец " директно по bTV Action на 25 ноември от 19:00 ч.!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР