Сръбските гранични власти отказаха да пропуснат днес на граничния пункт

...
Сръбските гранични власти отказаха да пропуснат днес на граничния пункт
Коментари Харесай

Сръбските гранични власти отказаха да пропуснат автобус с български студенти на път за Босилеград

Сръбските гранични управляващи отхвърлиха да пропуснат през днешния ден на граничния пункт " Олтоманци - Рибарци " рейс пренасящ български студенти, тръгнали да отбележат Деня на Западните околности в Босилеград. Автобусът бил занимателен над 3 часа, с претекста, че системата за обработка на документи не работила. По същото време обаче, другите коли били пропускани.

Малко след 11:00 часа през днешния ден два рейса с младежи от София идват на българо-сръбския граничен пункт. Първият рейс минава сполучливо. Вторият обаче, е арестуван от сръбските гранични управляващи без да дават пояснение за какво.

" Провериха ни персоналните карти, споделиха да отбием по-натам малко и след половин час отново споделиха да си дадем документите за инспекция. След това една полицейска кола блокира пътя и споделиха връщайте се обратно ", описа Георги Василев.

След няколкочасовия престой, сръбските гранични управляващи връчват документ на сръбски език на всеки един от българите и им споделят, че нямат право да влизат в страната в идващите 24 часа.

" Викаха ни един по един, и споделиха, че до момента в който не подпишем документа, който не разбираме какво написа защото е на сръбски, няма да си тръгнем ", сподели Радослав Стоянов.

По мотив Денят на западните околности - 8 ноември, всяка година редица български организации сервират цветя и отдават респект на българските монументи в региона на Босилеград. Всяка година, прекосяването е проблематично, само че за първи път сръбската страна отхвърля да допусне част от организациите на своя територия, споделят още върнатите българи.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР