Сръбските гранични власти не допускат два автобуса с българи, тръгнали

...
Сръбските гранични власти не допускат два автобуса с българи, тръгнали
Коментари Харесай

ВМРО: Два автобуса с младежи и студенти са спрени на граничен пункт Олтоманци при Сърбия


Сръбските гранични управляващи не позволяват два рейса с българи, тръгнали да отбележат Деня на Западните околности, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

" В рейсовете пътуват възпитаници, студенти и родолюбци, решили да почетат паметната дата - известна и като ден на черните забрадки. На 8 ноември се празнува в символ на взаимност и митинг против окупацията от страна на Сръбско-Хърватско-Словенската страна на българските области Струмишко, Босилеградско, Трънско, Царибродско и Кулско, планувано в клаузите на Ньойския диктат, само че осъществено без глобата на интернационалната гранична комисия. Тази година отбелязването на черната годишнина е планувано за 6 ноември ", декларират от партията.

" Автобусите не биват пропускани да минат под предлог, че не работи системата, което не дава отговор на истината, тъй като в това време минават леки коли. Сръбските управляващи на пункт Олтоманци смъкват от рейсовете човек по човек за инспекция. Разпитват ги и ги заплашват. Вече 20 души са с ударен черен щемпел. Областният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация - Кюстендил пътува към ГПП Олтоманци ", показват още от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР