Сръбските дипломати ще започнат от 24 август да се завръщат

...
Сръбските дипломати ще започнат от 24 август да се завръщат
Коментари Харесай

Сръбските дипломати се завръщат в Скопие

Сръбските дипломати ще стартират от 24 август да се завръщат в посолството на Белград в Скопие след урегулирането на дипломатическата рецесия сред двете страни.
В четвъртък личният състав на сръбското посолство се връща в Скопие, до момента в който дипломатическият представител на Македония в Белград Вера Йовановска Типко ще бъде призната от президента Александър Вучич, предава скопският ефирен канал „ Алсат-М “.

Според сръбското Министерство на външните работи дипломат Душанка Дивяк Томич ще се завърне в Скопие на 31 август. Очаква се тя да организира среща с македонския министър председател Зоран Заев на 1 септември.

Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич и неговият македонски сътрудник Никола Димитров ще се срещнат в петък в Ниш, с цел да стартират решаването на отворените въпроси за развиване на другарските връзки на двете страни и двата народа, оповестява белградският вестник "Вечерне новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

Белградските вестници оповестяват, че президентът на Сърбия Александър Вучич и македонският министър председател Зоран Заев са договорили в телефонен диалог правилата на бъдещото съдействие след дипломатическо-политическата рецесия сред двете страни, която породи след изтеглянето на личния състав на посолството на Сърбия в Скопие за съвещания в Белград.

Телефонният диалог на президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Македония Зоран Заев приказва за утихването на бурята в връзките сред двете страни, написа вестник "Политика ".

Изданието отбелязва, че двамата в дълъг и открит диалог са разгледали нововъзникналите условия в връзките сред двете страни и се съгласили, че Сърбия и Македония единствено в разговор ще вземат решение всяко вероятно различие във взаимните си връзки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР