Сръбски съд нареди задържането и разследването в петък на тримата

...
Сръбски съд нареди задържането и разследването в петък на тримата
Коментари Харесай

Сръбски съд разпореди задържане и разследване на косовските полицаи

Сръбски съд подреди задържането и следствието в петък на тримата косовски служители на реда , арестувани по-рано тази седмица в региона на границата сред двете страни при случай, който изостри напрежението сред Белград и Прищина, предава Ройтерс.

" Съгласно предлагането на прокурора..., съдията по предварителното произвеждане на Върховния съд в Кралево подреди задържането на всички обвинени ", се споделя в изказване на Върховната прокуратура в югозападния сръбски град Кралево.

Прокуратурата е повдигнала обвинявания против тримата служители на реда за неразрешено произвеждане, държане, носене и трафик на оръжие и взривни субстанции.
 Вучич пред американски сенатори: Косово се пробва да стартира война в сърцето на Европа
Вучич пред американски сенатори: Косово се пробва да стартира война в сърцето на Европа

Съединени американски щати: Сърбия да прояви въздържаност и да призове към мир, това е в най-хубавия интерес на всички в Западните Балкани

За има две спорни версии . Прищина твърди, че те са били отвлечени от сръбската войска на косовска територия покрай държавната граница, а Белград твърди, че косовската полиция е влезнала на територията на централна Сърбия и по тази причина са били задържани от полицията, а не от армията.

Косово  след " отвличането на трима служители на реда " от страна на Сърбия.  С тази мярка бе спряно и вноса на сръбски артикули в Косово.

На 13 юни в отговор на неналичието на политическа воля за предприемане на стъпки за усмиряване на напрежението, които включват понижаване на контактите с косовските управляващи, както и други ограничения.

, когато новите албански кметове на общините в Северно Косово, благодарение на косовската полиция, влязоха в общинските здания на фона на гневна съпротивата на членовете на сръбската общественост там.

, когато сръбски протестиращи се сблъскаха с членове на задачата на НАТО в Косово КФОР в Звечан. При конфликтите бяха ранени десетки хора от двете страни.
 Косово – другият парещ картоф, който пари в ръцете на Европа след Украйна
Косово – другият парещ картоф, който пари в ръцете на Европа след Украйна

Двадесет и пет години след войните в някогашна Югославия целият район на Западните Балкани се трансформира в сива и нестабилна зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР