Сръбската тенис-звезда Новак Джокович успя да се върне в мача

...
Сръбската тенис-звезда Новак Джокович успя да се върне в мача
Коментари Харесай

Новак Джокович с трудна победа над французин

Сръбската тенис-звезда Новак Джокович съумя да се върне в мача от 2:5 в първия сет и в последна сметка победи Кентен Алис със 7:6 (3), 7:6 (5) на четвъртфинал на шампионата за мъже " Adelaide International ". Алис, който е номер 64 в международната класация при мъжете, в никакъв случай не е побеждавал съперник от топ 10, само че един от най-успешните състезатели на нашето време безусловно беше подготвен да стане първата му жертва, преди да събере всичките си сили и са го в профил в два тайбрека.

Джокович, който има 31 следващи победи на сингъл в Австралия, се приготвя за Откритото състезание на Австралия от 16-и до 29-и януари, където ще се опита да завоюва 10-ата си купа. Сърбинът не можеше да пази купата си от 2021-а година, откакто локалните управляващи го стопираха на границата поради липса на КОВИД-ваксина.

" Моят съперник направи необикновен мач през днешния ден! Искам да го поздравя за страхотната класа, която показва на корта, и за борбата, която предложи. Може и да е имало и шанс през днешния ден, само че момчето игра като тенисист от топ 10. В това няма никакво подозрение, сподели Джокович, който сега е номер 5 в света.

" Що се отнася до играта ми, усещам се добре на корта. Началото ми не беше по никакъв начин добре. Загубих сервиса рано. Той подаваше в действителност добре, бързо, с мощни удари, продължава Джокович.

Неговият идващ противник ще бъде Денис Шаповалов, който е побеждавал в предходните си седем мача, в които са се срещали. Канадецът Шаповалов се оправи с руснака Роман Сафиулин (Русия) с 6:4, 6:3 за час и 22 минути.

" Денис е един от най-завършените играчи тук. Той има доста динамичен жанр, мощен сервис, излиза в верния миг на мрежата, играе добре и от задната линия. Също по този начин е доста атлетичен, движи се непрекъснато. Всеки мач с него е доста сложен. Но би трябвало да бъда подготвен за сходен дуел ", съобщи Джокович.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР