Сръбската православна църква подкопава независимостта на Черна гора. Поради тази

...
Сръбската православна църква подкопава независимостта на Черна гора. Поради тази
Коментари Харесай

Черногорската църква също ще иска самостоятелност


Сръбската православна черква подкопава независимостта на Черна гора. Поради тази причина ние би трябвало да се противопоставим посредством автокефалността на Черногорската православна черква. Това сподели черногорският президент Мило Джуканович в изявление за държавната телевизия в Подгорица РТЦГ, съобщи БГНЕС.

Джуканович даде обещание " страната да се включи в разрешаването на казуса с автокефалността на Черногорската православна черква ". Преди няколко месеци Джуканович намерено упрекна Сръбската православна черква и нейния патриарх Ириней в основаването на напрежение на Балканите.

Коментарът на Джуканович пристигна след изказването на Ириней, в което той съпостави " ситуацията на църквата в Черна гора с това по времето на турското иго и по времето на фашизма ". " Не съм сюрпризиран, че той /Ириней, бел.ред./ не се разграничи от това свое изказване. Той за следващ път потвърди, че Сръбската православна черква е главният фронтмен на великосръбския национализъм в района и в Черна гора. Тя е ударният пестник на идеолозите за Велика Сърбия и имперските ползи на Русия на Балканите. Всичко това би трябвало да се следи доста деликатно от черногорската страна в идния интервал ", предизвести Мило Джуканович.

Според него сега още веднъж се е задействала пропагандната машина в Белград против Черна гора, както това ставаше през 90-те години на предишния век. Това е подбудено заради договарянията сред Косово и Сърбия от една страна и потреблението на сърбите в Черна гора от друга, счита президентът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР