Сръбската православна църква подготвя стратегия за продължаване на замразения диалог

...
Сръбската православна църква подготвя стратегия за продължаване на замразения диалог
Коментари Харесай

Сръбската църква търси диалог с непризнатата архиепископия на Северна Македония

Сръбската православна черква приготвя тактика за продължение на замразения разговор с непризнатата канонично черква в Северна Македония, написа сръбският вестник „ Вечерне новости ". Това заяви Светият архиерейски събор след майското си съвещание в Белград.
Македонската черква обърна взор към Вселенската патриаршия за статута си Вероятно това ще докара до смяна на названието на православното изповедание в страната
Вестникът показва, че тактиката за възобновяване на разговора се приготвя в изчакване на отговора на молбата на премиера на Северна Македония Зоран Заев до Вселенския патриарх Вартоломей за установяване на статута на църквата на Северна Македония.

Говорителят на синода на непризнатата Македонска православна черква епископ Тимотей сподели, че синодът ще заседава и ще прегледа възможното предложение на Сръбската православна черква, когато то бъде публично изпратено в Скопие.

През 2017 година към подписването на Договора за добросъседство македонските духовници показаха предпочитание Българската православна черква да стане тяхна църква-майка, като самодейността получи огромна поддръжка у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР