Сръбската полиция не допусна виден критик на руския президент Владимир

...
Сръбската полиция не допусна виден критик на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Сърбия не пусна критик на Путин в страната

Сръбската полиция не позволи изтъкнат критик на съветския президент Владимир Путин да влезе в страната , оповестява " Ройтерс ".

На Пьотр Никитин - създател на Руското демократично общество, което се опълчва на съветската инвазия в Украйна, му бе отхвърлен достъп до Сърбия, където живее от 2016 година

Адвокатът Чедомир Стойкович, който съставлява Никитин, съобщи, че решението е взето след отправено искане до полицията от Агенцията за сигурност и информация на Сърбия (БИА) за " защитна мярка за експулсиране на чужденец ".

" Това е нелегално, защото децата на Никитин са тук, това е делене на фамилията , той е пребиваващ, само че все пак полицията може да го депортира ", акцентира Стойкович.
 В Сърбия желаят оставката на министър поради апел за наказания против Русия
В Сърбия желаят оставката на министър поради апел за наказания против Русия

Според икономическия министър страната му към този момент заплаща висока цена за отхвърли си да накаже Москва

Той съобщи, че ще подаде тъжба до Министерството на вътрешните работи.

По-рано денем Никитин, който има нидерландско поданство, уточни пред сръбската работа на Радио " Свободна Европа ", че ще остане на терминала на летището в Белград, до момента в който не му бъде позволено да влезе в Сърбия или бъде депортиран.

Решението да се блокира влизането на Никитин идва, откакто Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати - шеф на БИА и приближен съдружник на сръбския президент Александър Вучич.

Въпреки че Белград неведнъж е осъждал нашествието на Русия в Украйна, по този начин и не се причисли към интернационалните наказания против Москва. Сърбия е подвластна от вноса на газ от Русия - неин обичаен православен християнски и славянски съдружник.
 Вучич: Сърбия няма желание да наложи никакви наказания против Русия
Вучич: Сърбия няма желание да наложи никакви наказания против Русия

Надява се на постоянни газови доставки на положителни цени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР