Сръбската полиция използва сълзотворен газ, за да попречи на стотици

...
Сръбската полиция използва сълзотворен газ, за да попречи на стотици
Коментари Харесай

Сръбската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи

Сръбската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да попречи на стотици поддръжници на опозицията да влязат в постройката на градския съвет в столицата.

Въпреки мирните планове на болшинството, някои стачкуващи хвърляха яйца по държавната постройка, протестирайки против необятно публикуваните нарушавания при гласуването на последните парламентарни избори, написа.

Сблъсъците се развихриха, откакто Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) се базира на " несправедливи условия " и " корист с публични запаси " по време на гласуването.

Президентът Александър Вучич отхвърли тези изказвания, като ги дефинира като " неистини ", популяризирани от политическата съпротива, макар че Европейският съюз укори Сърбия поради известията за изборни измами и прикани държавното управление да прегледа изказванията.

В неделя в Сърбия се организираха предварителни парламентарни избори. В тях участваха общо 18 партии и обединения. Местни избори се организираха и в 65 общини в Сърбия, в това число в столицата Белград.

През ноември президентът Вучич разгласи разпускането на Народната скупщина и дефинира дата за предварителни избори на 17 декември. Необходимостта от избори беше повдигната напролет, директно след две всеобщи убийства. В страната избухнаха митинги под лозунга " Сърбия против насилието ".

През септември опозиционните партии приканиха за предварителни избори, а през октомври се споразумяха да повдигнат единна листа с претенденти както за изборите за Скупщина, по този начин и за локалните избори в Белград, който обичайно се счита за цитадела на опозицията.

Новата опозиционна коалиция се назовава " Сърбия против насилието ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР