Сръбската полиция е задържала 4500 нелегални мигранти през изминалите две

...
Сръбската полиция е задържала 4500 нелегални мигранти през изминалите две
Коментари Харесай

Сръбската полиция е заловила 4500 нелегални мигранти за последните две седмици

Сръбската полиция е задържала 4500 незаконни мигранти през миналите две седмици при акции в северната и източната част на страната в границите на огромна интервенция, осведомят медии от балканската страна, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1365
Министерството на вътрешните работи на Сърбия заяви през днешния ден, че от 27 октомври насам е разкрило 4500 незаконни мигранти, които са се укривали в граничните региони край градовете Сомбор, Суботица, Кикинда – покрай границата с Унгария, както и край Пирот - покрай границата с България.

В съдействие с Комисариата за бежанците и миграцията над 3000 от мигрантите са превозени до приемни центрове.

„ От началото на интервенцията при в детайли претършуване на терена, няколкостотин служители на реда откриха пет автомата, пет револвера, към 1580 единици боеприпаси друг диаметър, няколкостотин задгранични паспорта и малко количество опиати. Освен това са открити пет землянки, в които са се укривали мигранти и трафиканти “, обявиха от министерството.

По време на интервенцията са тествани 81 201 транспортни средства, с цел да се предотврати противозаконното прекосяване на мигранти през Сърбия към страните от Европейски Съюз, и както и 330 здания, множеството от които в Суботица.

Задържани са осем трафиканти и още 119 души за други закононарушения.

Полицията, с изключение на на север, прави засилени действия в южната част на страната, предотвратявайки навлизането на противозаконни мигранти от България и Северна Македония, се показва в известието.

Много мигранти минават границите благодарение на трафиканти, които от време на време са въоръжени, като постоянно се стига до престрелки сред незаконните групи.

Миналия месец трима мигранти починаха при престрелка близо границата на Сърбия с Унгария - маршрут, употребен все по-често от трафикантите на хора за влизане в Европейския съюз.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР