Сръбската опозиция започва бойкот на парламентаОт понеделник, 11-ти февруари, депутатите

...
Сръбската опозиция започва бойкот на парламентаОт понеделник, 11-ти февруари, депутатите
Коментари Харесай

Сръбската опозиция започва бойкот на парламента

Сръбската съпротива стартира протест на Народното събрание
От понеделник, 11-ти февруари, депутатите от опозиционния "Съюз за Сърбия" няма да вземат участие в съвещанията на Скупщината - Народното събрание.

Депутатите от Съюза няма да вземат участие както в републиканските, по този начин и в районните общински съвещания, до момента в който не се изпълнят настояванията на протестиращите от "Един от 5 милиона" за осъществяване на свободни и почтени избори.

"Нашият протест е според контракта, който предложихме на жителите, а опозицията подсигурява осъществяването му с подписите си", се споделя в известието на "Съюз за Сърбия". "Следващата крачка ще бъде основаването на Асоциация на свободните избраници, която ще координира работата на локалните парламенти в изискванията на протест. Нашите представители ще не престават да се борят за правата отвън институциите на системата", написа още в декларацията.

От Съюза акцентират, че не "искат да бъдат част от фасадната народна власт и да дават легитимност на един тоталитарен режим, който унищожава свободното слово и мислене, а политическите съперници се третират като държавни предатели". "Искаме да променим системата в Сърбия. Да възстановим културата на разговора, правовата страна и политическата уместност и нормалност", написа още в документа на опозиционния Съюз. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР