Сръбската доброволна гвардия на Желко Ражнятович-Аркан, която през 90-те години

...
Сръбската доброволна гвардия на Желко Ражнятович-Аркан, която през 90-те години
Коментари Харесай

„Тигрите“ на Аркан съществуват и днес

Сръбската доброволна армия на Желко Ражнятович-Аркан, която през 90-те години участваше в бойни дейности в Босна и Херцеговина и Хърватска, съществува и през днешния ден. Това твърди Милорад Лукович (Улемек)-Легия в своята нова книга „ В гнездото на тигъра “, написа сръбският „ Курир “, представен от Блиц.

Легия, който е считан за водач на страховития Земунски клан, не разкрива с какво се занимава през днешния ден формированието, известно под името „ Тигри “. Килърът на Земунския клан твърди също по този начин, че баровската си къща на хълма Дедине Аркан спечелил на покер. В книгата си Легия афишира за смешни изказванията, че „ тигрите “ на Аркан се занимавали единствено с обири на хладилници, печки и видеокасетофони.

„ Не е правилно, че армията е учредена от нарушители.

Гвардията я основаха сръбски патриоти, които не се поколебаха да застанат да отбраняват сръбския народ. И до ден-днешен съществува тази несправедливост, че армията е наричана „ паравоенна групировка “. Това не е правилно.

От своята първа поява в боевете във Вуковар, армията е сложена под контрола на тогавашната Югославска национална войска, по-точно под командата на сръбската военна част Краина “, изяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР