Спрямо общите условия на мобилните оператори имат да индексират цените.

...
Спрямо общите условия на мобилните оператори имат да индексират цените.
Коментари Харесай

Омбудсманът: Сезирала съм КЗК дали има картел на мобилните оператори

Спрямо общите условия на мобилните оператори имат да индексират цените. Въпросът е дали за втора поредна година е редно да ги усилват и в този момент с 15.3%. Миналата година индексираха с към 3%. Смятам, че не е редно. Догодите на хората не се нараснали. Това съобщи пред Българска национална телевизия омбудсманът Дияна Ковачева.

Тя подсети, че страната компенсита мобобилните оператори. " Техните такси към страната са намелени съвсем на половина, подкрепят се и с цените на тока ", уточни Ковачева.

" Операторите би трябвало да имат и обществени практики. Не може до край да изцедим хората. Те са търговски сдружения и работят за облага и те са на облага ", добави омбудсманът.

На въпрос дали има картел тя сподели, че това може да каже Комисия за защита на конкуренцията. " Сезирах я преди десетина дни поради повдигането едновременно и %. Би следвало да има изговаряне. По-лошото е, че КЗП отхвърля да одобри неравноправните клаузи в договорите на операторите. Едностранно се постановат към потребителите ", разяснява тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР