Спряха търг за модернизиране на Спешната помощ у нас. Обществената

...
Спряха търг за модернизиране на Спешната помощ у нас. Обществената
Коментари Харесай

Спешната помощ скоро ще идва пеша заради обжалвана обществена поръчка

Спряха търг за модернизиране на Спешната помощ у нас. Обществената поръчка е за пазаруването на 400 нови коли за спешна помощ. Тя обаче е блокирана от тъжба на компания, записана преди месец със 100 лв. капитал.

В момента като коли за спешна помощ се употребяват коли на повече от 10 години, които от дълго време не могат да претендират за цялостна редовност. Заради повредите лекарите се постанова да се движат и с изцяло несъответствуващи коли.

Столичната незабавна помощ има 40 коли за спешна помощ. Километражите им демонстрират сред 250 и 500 хиляди километра. „ Почти всички коли са завършили своя живот. Те са отвън експлоатационен срок”, разяснява ръководителят на автобазата към ЦСМП-София Радослав Георгиев.
Намаляват тежките произшествия с коли за спешна помощ Според столичния център една от аргументите е в слагането на видеонаблюдение в колите
Сега усвояването на безвъзмездната помощ от Европа за възобновяване на автопарка и филиалите на незабавната помощ е под въпрос. Става дума за цели 163 милиона лв..
Снимка: bTV
Обществената поръчка за по този начин нужните нови коли за спешна помощ е спряна поради тъжба в Комисията за защита на конкуренцията. Жалбоподателят - " Вайнман технолоджи " е регистрарана в края на април с капитал от 100 лв., сочи информация в комерсиалния указател. Потърсихме шефа й на адреса, само че без резултат.

От Комисия за защита на конкуренцията обясниха, че към момента ревизират дали жалбата е законна. А от здравното министерство споделят, че в случай че до края на месеца поръчката не се пусне още веднъж, ще изгубим освен 58-те милиона за нови коли за спешна помощ, а цялото европейско финансиране.

Това е второто прекъсване на процедурата поради подадена тъжба. Първият път жалбата не беше прегледана от Комисията за защита на конкуренцията заради невнесена държавна такса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР