Спряха със заповед основен ремонт на апартамент в пловдивска кооперация.

...
Спряха със заповед основен ремонт на апартамент в пловдивска кооперация.
Коментари Харесай

Запечатаха апартамента с изкъртени стени в Пловдив, проверяват годността на сградата

Спряха със заповед главен ремонт на апартамент в пловдивска кооперация. До тук се стигна след серия от сигнали, подавани от съседи до способените органи – Регионална дирекция по народен строителен надзор /РДНСК/ и Община Пловдив.  
Прочетете още
Както TrafficNews към този момент ви описа, живеещи на ул. „ Ниш “ сигнализираха, че новият притежател на жилище в постройката им е изкъртил носещи стени и трегери по време на възобновяване на имуществото си. Те показаха терзание, че здравината на зданието към този момент е нарушена и излага всичките поданици на риск.

След редица подадени сигнали институциите се задействаха. От РДНСК показаха пред медията ни, че при осъществена ревизия на място, не им е бил обезпечен достъп.

„ Длъжностните лица са били възпрепятствани при осъществяване на отговорностите си. След още един опит за осъществяване на инспекция, такава не е осъществена заради отвод на притежателя да ги допусне до жилището “, обясниха от дирекцията по строителен надзор. След това сигналът бил препратен по подготвеност до администрацията на регион „ Централен “ в Пловдив.

Припомняме, че районното кметство към този момент беше задействало паралелна инспекция по цивилен сигнал.

Медията ни научи, че рано тази заран чиновници на дирекцията по Строителство към Общината са посетили жилището на ул. „ Ниш “. Отново обаче достъп не бил обезпечен. Последвало запечатване на обекта и издаване на заповед за неотложно прекъсване на строителна активност.

Била издадено още едно разпореждане – за обезпечаване на достъп с краен период 4 май . Това към този момент е обявено на притежателя на жилището. В случай че той не пожелае да се съобрази със заповедта, Община Пловдив има право да влезе в жилището с полицейско подпомагане и ключар.

Очаква се след осъществяване на инспекция комисията да издаде констативен акт. Ако се потвърдят противозаконни ремонтни действия и компрометирана здравината на постройката – притежателят ще би трябвало да ги възвърне за своя сметка.  

Междувременно поданици на постройката обявиха пред TrafficNews , че са открили връзка със своя комшия – възложител на ремонта. По техни думи мъжът е поднесъл извинението си, обяснявайки, че не е имал наблюдаване над работата на наетата от него строителна компания. Той заречен да възвърне вредите.  



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР