Спряха продажбата на игли, за да не ги забиват в

...
Спряха продажбата на игли, за да не ги забиват в
Коментари Харесай

Австрийската полиция разследва над 100 случая на игли, забити в плодове

Спряха продажбата на игли, с цел да не ги забиват в плодове. Присъдата за ”хранителен тероризъм ”, както го назовават австралийските медии, е нараснала от 10 до 15 години затвор.
Австралийският парламент към този момент е приел незабавно законодателство за по-строги санкции за замърсяване на храни. Присъдата за " хранителен тероризъм ", е нараснала от 10 до 15 години затвор, оповестява телевизия Ей Би Си.

Правителствата на няколко австралийски щата са оповестили награди от 100 000 австралийски $ (73 000 щ. долара) за информация, която би могла да докара до ареста на виновниците за иглите, забити в плодове. Австрийската полиция проверява над 100 такива случая.

През предходната седмица са открити игли в ягоди, доставени на комерсиалната верига " Улуърт " от плантация в щата Куинсланд. По-късно са открити над 100 сходни случая, освен това освен в ягоди, само че също в банани и ябълки. В магазините на веригата стопираха продажбата на игли за шиене, до момента в който полицията в страната проверява.

Австралийски министри предизвикват потребителите да продължат да купуват ягоди в поддръжка на бранша, само че въпреки всичко предизвестяват плодовете да бъдат нарязани преди консумация.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР