Спромени в Наредба №5 на Министерство на младежта и спорта

...
Спромени в Наредба №5 на Министерство на младежта и спорта
Коментари Харесай

ММС въвежда премиране за млади спортисти

Спромени в Наредба №5 на Министерство на младежта и спорта за първи път се вкарва премиране на младите спортисти от първа възрастова група преди мъже и дами, които ще могат да получават еднократни парични награди за призово класиране на международни и европейски шампионати по олимпийски дисциплини и категории, заяви пресцентърът на ММС.

Към момента сходни финансови тласъци не се предвиждаха. Целта на нормативната смяна е младите ни очаквания да бъдат насърчени да продължат интензивно да упражняват и да се състезават в изискванията на висока конкуренция, да реализират отлични класирания в шампионатите от най-голям сан и да получават задоволство от полагания труд и старания.

Проектът за изменение и допълнение на Наредба №5 е създаден въз основа на декларираните цели от екипа на министър Димитър Илиев за поддръжка на младите спортисти и техните треньори. Новите текстове плануват 20 000 лв. за първо място на международно състезание и 10 000 лв. - за европейско. Така направените промени са действителен тласък за надарените български спортисти, които и в последните седмици носят орден след орден за България.

С друга смяна в наредбата изцяло се изравняват еднократните парични награди за паралимпийци с тези за призьорите от олимпийските игри. Към момента за първо място на паралимпийски игри параатлетите получават 160 000 лева или 64% от сумата за олимпийците.

Паралимпийските игри са второто най-голямо международно спортно събитие след олимпийските игри. Участието в най-високия интернационален състезателен конгрес за хора с увреждания е резултат от усилената работа от страна на спортистите и техните треньори след покриване на квалификационни правила при най-висока конкуренция.

Промените в наредбата са оповестени на уеб страницата на ММС.
 Петър Мицин: Направих в действителност положително плуване
Петър Мицин: Направих в действителност положително плуване

" Не чаках да съм толкоз бърз "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР